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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  01/08/2023
Data da última atualização:  22/03/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  LIMA, M. A. C. de; LEAO, P. C. de S.; RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; MELO, G. W. B. de; ZALAMENA, J.; SANTOS, H. P. dos; SILVA, L. C. DA; BARBOSA, M. A. G.; MELLO, L. M. R. de; GUERRA, C. C.; CONCEIÇÃO, M. A. F.; OLIVEIRA, J. E. de M.; BOTTON, M.
Afiliação:  MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; JOVANI ZALAMENA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO RIO GRANDE DO SUL; HENRIQUE PESSOA DOS SANTOS, CNPUV; LEONARDO CURY DA SILVA, INTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO RIO GRANDE DO SUL; MARIA ANGELICA GUIMARAES BARBOSA, CPATSA; LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; MARCO ANTONIO FONSECA CONCEICAO, CNPUV; JOSE EUDES DE MORAIS OLIVEIRA, CPATSA; MARCOS BOTTON, CNPUV.
Título:  Grapes.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: MANDAL, D.; WERMUND, U.; PHAVAPHUTANON L.; CRONJE, R. Tropical and subtropical fruit Crops. Boca Raton: CRC Press, 2023.
Páginas:  cap. 4, p. 201-350.
Série:  (Innovations in Horticultural Sciences)
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vineyard is one of the fruit crops with the greatest economic importance and relative widest geographical distribution worldwide. Viticulture has been one of the major activities of several people since ancient times and of current economies. The diversity of cultivars for the different agricultural skills due to genetic breeding programs conducted in several countries, the availability of different agronomic management strategies, the forms of rational use of environmental resources, the possibility of using support tools for the decision-making process in management enhancement, the produc- tion specialization, and the value added to end products currently character- izes the degree of technification associated with the profile of a significant part of producers. However, the strengthening of the viticulture activity in its different producing regions is a continuous process based on scientific knowledge and technology generation provided by institutions located in several different countries. With equal importance, the consumer is the improvement-inducing agent for production focused on the quality of the end product. Therefore, the current viticulture situation, considering market directions, production, the elements that influence production directly and postharvest conservation techniques or processing procedures, are discussed in this chapter. Resumo: A vinha é uma das culturas frutíferas com maior importância económica e distribuição geográfica relativamente mais amp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cultivares (diversidade); Manejo na pós colheita; Vitis spp.
Thesagro:  Conservação; Controle de Qualidade; Fator de Produção; Pós-Colheita; Processamento; Uva; Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Postharvest physiology; Postharvest technology; Vineyards; Viticulture; Vitis.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV19137 - 1UPCPL - DD
CPATSA60550 - 1UPCPL - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSUZUKI, M. T. Isolamento, identificação e caracterização de linhagens endofíticas de Bacillus thuringlensis de mandioca (Manihot esculenta Crantz). 2006. 85 p. Dissertação (Mestrado em Biotecnologia) - Instituto de Ciências Biomédicas/ USP, São Paulo. Orientador: Itamar Soares de Melo (Embrapa Meio Ambiente).
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; SUZUKI, M. T. The Importance of Bacillus thuringiensis in the context of genetically modified plants in Brazil. In: FIUZA, L. M.; POLANCZYK, R. A.; CRICKMORE, N. (Ed.). Bacillus thuringiensis and Lysinibacillus sphaericus: characterization and use in the field of biocontrol. Cham: Springer, 2017. cap. 16, p. 259-271.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSUZUKI, M. T.; MELO, I. S. de. Isolamento e caracterização de Bacillus thuringiensis endofítico de mandioca (Manihot esculenta Crantz). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 9., Recife/PE. Anais... Recife/PE: SICONBIOL, 2005. p. 193.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; ARANTES, O. M. N.; SUZUKI, M. T. Bacillus thuringiensis. Biotecnologia, Ciência e Desenvolvimeto, Uberlândia, v. 8, n. 34, p. 76-83, jan./jun. 2005.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - C
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5.Imagem marcado/desmarcadoAGOSTINI, P.; SUZUKI, M. T.; BARÓ ROBAINA, Y.; MELO, I. S. de. Microscopia eletrônica de varredura: formas de cristais isolados de Bacillus thuringiensis de diferentes habitats. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 9., 2005, Recife. Anais... Recife: CPqAM/FIOCRUZ: UFPE: UFRPE, 2005. p.76. p. 76
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSUZUKI, M. T.; VALENTE, A. M. M. P.; MELO, I. S. de. Produção de metabólitos por Bacillus thuringiensis endofítico e seus efeitos em fungos fitopatogênicos. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 9., Recife/PE. Anais... Recife/PE: SICONBIOL, 2005. p. 194. p. 194
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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7.Imagem marcado/desmarcadoPIZA, A. C. M. T.; CAPALBO, D. M. F.; SOUSA, C. P.; MELO, I. S. de; SUZUKI, M. T. Isolamento de Bacillus spp. endofíticos de mandioca (Manihot esculenta Crantz). In: CONGRESSO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 4.; JORNADA CIENTÍFICA DA UFSCar, 7., 2007, São Carlos. Anais... São Carlos: UFSCar, 2007. v.3, p.1260-1261.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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